Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Τι και γιατί?! | Στιγμές Οκτωβρίου-Νοεμβρίου '16!

Κι ενώ οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα, την πιο γιορτινή και λαμπερή εποχή του χρόνου, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω το φθινόπωρο που πέρασε.. Όμορφες στιγμές, χαλάρωση αλλά και τρέξιμο, εκδρομές και νέες ανακαλύψεις, ήταν λίγα από τα όσα συνέβησαν μέσα στον δικό μου Οκτώβρη. Όσο για το Νοέμβρη, μεταμορφώθηκα σε τουρίστα στην πόλη μου, και επισκέφθηκα για άλλη μια φορά όλα εκείνα τα μέρη που κάνουν την Αθήνα μια πόλη που αξίζει να ανακαλύψεις και να βάλεις στην καρδιά σου!

Πάνω: 1 & 2 Με θέα το Μπούρτζι από το Παλαμήδι, 3 Το πιο όμορφο σχολείο στο Τολό
Κάτω: 4 & 6 Ψιλή Άμμος, Τολό, 5 Bathbomb από Fresh Line, 7 Με αγάπη από Ναύπλιο
Κεντρική: Λυκαβηττός
Από αριστερά προς τα δεξιά: 1 & 5 Λυκαβηττός, 2 & 4 & 7 Ακρόπολη, 3 Halloween στο Cap Cap, 6 Διονυσίου Αρεοπαγίτου  

Λίγο το κρύο, λίγο η εποχή, κι η αγάπη μου για το μοβ εκδηλώθηκε! Τ' ομολογώ, φοβόμουν πολύ να το τολμήσω στο μακιγιάζ μου, αλλά τελικά λάτρεψα το αποτέλεσμα! Η παλέτα Sunrise (Signature Color Eyeshadow Quad) από Artistry, σε συνδυασμό με την μάσκαρα The Stylist από Seventeen στην απόχρωση Plum Brown, έδωσαν μια διαφορετική νότα στο μακιγιάζ των ματιών μου. Στα χείλη προτίμησα nude και ροζ αποχρώσεις, δείχνοντας μια ιδιαίτερη προτίμηση στο κραγιόν Cosmo από την Amplified σειρά της Mac, ενώ για τη βάση του προσώπου μου, επέλεξα το ενυδατικό foundation Moisture Rich με SPF15, από Bobbi Brown. Τέλος, όσον αφορά το μανικιούρ, η απόχρωση 52 Amazed by you από Essence και η Pet-A-Surfer από Essie έγιναν οι αγαπημένες μου!


Το μήνα που μας πέρασε, η επιδερμίδα του προσώπου μου χρειάστηκε extra ενυδάτωση, κι έτσι, μετά από μια μικρή έρευνα, κατέληξα στην ενυδατική κρέμα για πρόσωπο και μάτια, Toleriane Ultra Fluide από La Roche-Posay. Ακόμη, "κόλλησα" με την ενυδατική κρέμα σώματος Fleur de Figuier από Roger&Gallet, για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, που όχι μονάχα θρέφει το δέρμα σε βάθος, αλλά και το αρωματίζει απαλά! Για την περιποίηση των μαλλιών μου, προτίμησα τη μάσκα αναδόμησης Fibre Force της σειράς BC από Schwarzkopf Professional, για πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενώ στο πρόσωπο η κρέμα απολέπισης για λάμψη, με μύρτιλλο, από Apivita, μου έλυσε τα χέρια. Πρόκειται για ένα 2 σε 1 προϊόν, μιας και λειτουργεί σαν scrub και μάσκα μαζί!


Ανακάλυψα το Θέατρο του Νέου Κόσμου, και παρακολούθησα την παράσταση "Η ωραία του Πέραν", (του Δ. Παπαδόπουλου) ένα ρομάντζο που γράφτηκε το 1920 και αποτέλεσε μια από τις πιο πολυπαιγμένες παραστάσεις των λαϊκών θιάσων. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Πέραν, προάστιο της Κωνσταντινούπολης, παρουσιάζοντας τον έρωτα του φτωχού Αιμίλιου για την πλούσια και πανέμορφη Ερμιόνη.

Γεμάτη ευαισθησία και τρυφερότητα, ξετυλίχθηκε μπροστά μας ένας αγνός, αληθινός, μα δυστυχώς ανεκπλήρωτος, έρωτας. Με ανατολίτικες νότες και αρώματα, ζωντανή μουσική, ειδικά εφέ και ζωγραφισμένο σκηνικό, η παράσταση ομολογώ με ταξίδεψε και με συγκίνησε βαθιά!

Κλείνοντας, ένα ποίημα από την παράσταση, που μέσα απ' τους στίχους του, φανερώνει όλη την ομορφιά του έρωτα, της αγάπης και τη μαγεία που ονειρεύεται να ζήσει ένας ερωτευμένος:

Η πιο όμορφη θάλασσα

Θα γελάσεις απ’ τα βάθη των χρυσών σου ματιών
είμαστε μες στο δικό μας κόσμο.
Η πιο όμορφη θάλασσα
είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει.
Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.
Τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.
Κι αυτό που θέλω να σου πω
το πιο όμορφο απ’ όλα,
δε στο `χω πει ακόμα.

Nazim Hikmet, σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου

Μέχρι το επόμενο post, σε φιλώ γλυκά!!

3 σχόλια:

  1. τέλειο post!!! αυτό το ποιήμα το λατρε'υω, και ομολογώ δε γνώριζα πως είναι από την παράσταση!!!! φιλιά πολλάαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Χαρά μου! Είναι πραγματικά υπέροχο το ποίημα!! Φιλάκια!! :)

      Διαγραφή
  2. That palette sunrise seems to be a must-have! Love it :)


    ♥ Chai Chen ♥@chenmeicai
    http://chenmeicai.blogspot.com/2017/03/how-to-transform-to-1950s-barbie-doll.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...