Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Τι και γιατί?! | Στιγμές Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου '14!

Οι μήνες που πέρασαν ήταν ίσως δυο από τους δυσκολότερους μήνες της ζωής μου.. Και δεν είναι κακό να παραδεχτείς πως η ζωή δεν κρύβει μονάχα μαγικές στιγμές. Ίσα ίσα, εάν πέσεις και καταφέρεις να σηκωθείς, έχεις πάρει ένα μάθημα ζωής και είσαι έτοιμη να πας παρακάτω ακόμη πιο δυνατή. Εξάλλου αν η ζωή έκρυβε μόνο στιγμές ευτυχίας τότε ίσως και να τη χαρακτηρίζαμε βαρετή, αφού δεν θα είχαμε λόγο να προσπαθούμε.

1. Σε μια λίμνη.. 2. Πασαλιμάνι 3. Σταφύλια 4. Σουφλέ σοκολάτας! 5. Η Σταλίτσα μου 6. Graffiti 7. Πορτοκαλί πινελιές 8. Φαναράκι 9. Δροσοσταλίδες! 

Το να σου συμβούν μερικές αναποδιές δεν είναι το ίδιο με το να βρεθείς αντιμέτωπη με γεγονότα μη αναστρέψιμα, όπως η απώλεια.. Γι' αυτό κάποιες στιγμές καλό είναι να μένεις μακρυά απ' όλους κι απ' όλα και να παίρνεις μιαν ανάσα.. ίσως μιλώντας πιο αισιόδοξα πλέον να φαίνεται παράξενη η αντιμετώπισή μου απέναντι στο θάνατο, αλλά ο χρόνος είναι στ' αλήθεια γιατρός, απαλύνει τις πληγές σου και σε αφήνει να θυμάσαι μόνο τις όμορφες στιγμές (επέλεξα ν' αφήσω τον καιρό να περάσει, πριν από ένα μήνα δεν θα μπορούσα για κανένα λόγο να εκφραστώ έτσι). Τίποτα δεν μπορεί να γεμίσει το κενό που αφήνει κάποιος, αλλά η ζωή κυλάει αδιάκοπα, είτε θέλεις είτε δεν θέλεις να κυλήσεις κι εσύ μαζί της..

Από περιποίηση και μακιγιάζ αυτοί οι μήνες έκρυβαν λίγα και καλά.


Ανακάλυψα μια ξεχασμένη σκιά ή highlighter στο συρτάρι μου (my triiicky eyeshadow n.01) από Sephora και ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τη μάσκαρα Multi action blackest black από Essence. Σταθερές αξίες: το κραγιόν Cosmo από Mac, το concealer Ideal cover από Seventeen και το paint pot Painterly από Mac. Και 2 προϊόντα που είχα τη χαρά να δοκιμάσω και να αγαπήσω πρόσφατα, το lip balm σταφύλι από Epic Blend και το πινέλο ματιών για blending από Nanshy, καλοφτιαγμένο και με απίστευτα απαλές τριχούλες!

Ακόμη, δεν είχα ξαναδιαβάσει ποτέ μέσα σε ένα μήνα τόσα βιβλία! Τον Οκτώβρη αφέθηκα και διάβασα όλα τα παρακάτω.


Γύρισε σελίδα του Όμηρου Αβραμίδη (ένα υπέροχο μυθιστόρημα για το οποίο μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ). Απαγορεύεται η αγάπη του Ι.Δ. Ιωαννίδη, ένα μυθιστόρημα που σαν παιδί δεν κατάφερα να διαβάσω, το διάβασα τώρα και μεταφέρθηκα σε έναν άλλο κόσμο που υπάρχει γύρω μας κι όμως πολλές φορές δεν τον προσέχουμε, η ζωή στο αναμορφωτήριο και ο πόλεμος με τα ναρκωτικά. Το κίτρινο φουστάνι της Κώστιας Κοντολέων, ένα συγκινητικό, στενόχωρο και βγαλμένο από τη ζωή μυθιστόρημα, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που έτυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα του εμφυλίου και να γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Η φάρμα των ζώων του Τζωρτζ Όργουελ, αν και κυκλοφόρησε το 1945, δεν θα μπορούσε να είναι παρά μια από τις πιο επίκαιρες ιστορίες, περιγράφοντας τη ζωή των ζώων σε μια φάρμα, την επανάσταση και την νίκη τους απέναντι στον άνθρωπο-αφέντη καθώς και τη διαμόρφωση της ζωής τους όταν έχουν πλέον ανεξαρτητοποιηθεί. Τέλος, η Ενεργειακή θεραπεία του Martin Brofman αποτελεί ένα βιβλίο οδηγό για τα αίτια 871 ασθενειών και βοηθά στην κατανόηση της σχέσης ανάμεσα στο σύμπτωμα και το εσωτερικό αίτιο ώστε να διευκολυνθεί και η οποιαδήποτε θεραπεία (περισσότερα σύντομα).

Τέλος, κόλλησα κόλλησα κόλλησα κόλλησα (κι αν το δεις έστω και μια φορά θα κολλήσεις κι εσύ) με την σειρά Outlander. Βρισκόμαστε στο 1945, αμέσως μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και παρακολουθούμε τη ζωή της νοσοκόμας Claire Beauchamp Randall καθώς και του συζύγου της Frank, οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν έναν δεύτερο μήνα του μέλιτος στην Ινβερνές της Σκοτίας. Εξερευνούν την περιοχή ενώ παράλληλα ο Frank ψάχνει πληροφορίες σχετικά με το γενεαλογικό του δέντρο. Όταν η Claire επισκέπτεται το λόφο Craigh na dun όπου βρίσκεται και ένα μνημείο αρχαίων λίθων τοποθετημένων κυκλικά, τότε με ένα άγγιγμα μεταφέρεται πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1743, όπου και ξεκινά ένα απρόσμενο ταξίδι! Μια σειρά με μοναδική υπόθεση, σκηνικά εποχής και φυσικά ιστορίες αγάπης (γιατί είμαστε και ρομαντικές ψυχές)!


Ελπίζω να μην μετέδωσα άσχημα συναισθήματα μέσα από το συγκεκριμένο post.. Μιας και ξεκίνησα τη συγκεκριμένη ανάρτηση πριν από ένα χρόνο και κάτι.. και μιας και αποτελεί κάτι σαν το διαδικτυακό μου ημερολόγιο, δεν βρήκα το λόγο να αφήσω κενά ή να μην είμαι ειλικρινής. Εξάλλου και οι άσχημες στιγμές μέσα στη ζωή είναι.. Εύχομαι ο Νοέμβρης να είναι υπέροχος (το γεγονός πως είναι ένας μήνας πριν τον Δεκέμβρη -το μήνα των Χριστουγέννων- τον κάνει ήδη μαγικό). Τι λες; 

Σου κλείνω το μάτι και σε φιλώ γλυκά! ;)

6 σχόλια:

  1. Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου γράψω, τον τελευταίο καιρό όλο γκρινιάζω για διάφορες αναποδιές και προβλήματα που μου συμβαίνουν και τώρα ντρέπομαι γιατί έχεις απόλυτο δίκιο: δεν είναι το ίδιο με γεγονότα μη αναστρέψιμα! Υπομονή και κουράγιο θα σου ευχηθώ! Θα γευτούμε και τις πίκρες και της γλύκες της ζωής! Ο Όργουελ απ'τους αγαπημένους μου! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ συνηθίζω να γκρινιάζω για μικρά και καθημερινά προβλήματα, αλλά έρχεται κάποια στιγμή μια μεγάλη αναποδιά και τα ανατρέπει όλα.. σ' ευχαριστώ πολύ Άντα μου!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη ανάρτηση όπως πάντα... Οι δυσκολίες είναι και αυτές μέσα στην ζωή και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Το θέμα είναι το πώς θα τις αντιμετωπίσεις ώστε να βγει κάτι καλό από όλο αυτό το κακό! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, όλες μας οι εμπειρίες, καλές ή κακές, οδηγούν στον σημερινό εαυτό μας! Σ' ευχαριστώ πολύ Σίσσυ μου!

      Διαγραφή
  3. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα Κωνσταντίνα μου :)
    Μη σου πω ότι ανυπομονώ ήδη για το Χριστουγεννιάτικο Τι και Γιατί! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου Κοραλλία μου! Εγώ ανυπομονώ γενικά για Χριστούγεννα!! :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...