Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τι και γιατί?! | Στιγμές Ιουλίου-Αυγούστου '14!

Καλοκαίρι, μια εποχή πιο χαλαρή από τις άλλες, που τα τζιτζίκια με το τραγούδι τους σταματούν το χρόνο τα μεσημέρια, και τα βράδια έχουν μια δόση από μαγεία. Η Αθήνα το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε μια ήσυχη πόλη που χαίρεσαι να εξερευνήσεις, ενώ αν βρεθείς σε κάποιο νησί και αφήσεις το ένστικτό σου να σε οδηγήσει σε ήσυχα τοπία, θα καταφέρεις κι εκεί να απολαύσεις αυτή τη μοναξιά που αποζητάς, για να ανανεωθείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

1 & 2 Άσπρα σπιτάκια, μπλε παράθυρα και λουλούδια, 3 Γαριδομακαρονάδα, 4 Χρυσοπηγή, 5 Ηλιοβασίλεμα στις Καμάρες, 6 Με έναν γάτο στη βεράντα, 7 Cocktail time, 8 Ρακέτες, 9 Ηλιοβασίλεμα στην Αγία Μαρίνα

Φέτος βρέθηκα στη Σίφνο, σταθερά στις Κυκλάδες για ένα ακόμη καλοκαίρι, και ομολογώ πως μαγεύτηκα! Από την πρώτη κιόλας στιγμή που η πόρτα του καραβιού κατεβαίνει, ανατριχιάζεις από την ομορφιά που αντικρίζεις! Ένα χωριό μπροστά σου, οι Καμάρες, κρυμμένο μέσα σε πελώρια βουνά! Εκκλησάκια στα πιο ψηλά σημεία, που τα βράδια θαρρείς πως αιωρούνται, φωταγωγημένα μέσα στο σκοτάδι! Άσπρα σπιτάκια, μπλε πορτοπαράθυρα, λουλούδια πολύχρωμα και ηρεμία. Οι παραλίες αμμουδερές και τόσο μεγάλες, που όσα άτομα κι αν βρεθούν στο ίδιο σημείο, έχεις το χώρο σου χωρίς να νιώθεις ασφυκτικά. Το ηλιοβασίλεμα μαγικό, με τον ήλιο να δύει στη θάλασσα και να ζωγραφίζει τον ουρανό.. Κι αν θες και λίγη φασαρία, η Απολλωνία, ή αλλιώς η χώρα, είναι το ιδανικό μέρος για βόλτες στα σοκάκια, φαγητό και μπαράκια. Εάν βρεθείς στο νησί, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Κάστρο, την Χρυσοπηγή και το Φάρο, τον Αρτεμώνα αλλά και κάποιο εκκλησάκι στα ψηλά βουνά, όπως η Αγία Μαρίνα. 

Για το μακιγιάζ, περισσότερο χρησιμοποίησα

Korres-Volcanic minerals twist eyeshadow n.33 Grey Brown, Essence-Kajal pencil n.26 Beach bum, Maybelline-Expression kajal n.35 White, Maybelline-Rocket mascara, Garnier-BB cream eye roll-on, Mac-Cream colour base (hush), Sephora-Blush n.6, Mac-Κραγιόν Viva glam Nicki 
Και για την περιποίηση: 

Hawaiian tropic-After sun, Apivita-Αντηλιακό σώματος, Castalia-Αντηλιακό προσώπου, Apivita-Intimate Gel καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή, Clarins-Foot beauty treatment cream (σε δείγμα), Kerastase-Λάδι περιποίησης μαλλιών, Apivita-Gel καθαρισμού προσώπου με ελιά και λεβάντα, Apivita-Express beauty μάσκα ματιών με ginkgo biloba

Στην παραλία, στη βεράντα, στο καράβι και όπου αλλού βρισκόμουν τα μεσημέρια μου, διάβαζα:

Miss Peregrine's home for Peculiar Children (δεξιά το πρώτο) & Hollow city (αριστερά το δεύτερο).

Τελείωσα το πρώτο βιβλίο της σειράς Miss Peregrine's Home for peculiar children, ξεκίνησα το δεύτερο και αναμένω το τρίτο! Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία, ειπωμένη μέσα από αληθινές, παράξενες και ιδιαίτερες φωτογραφίες, που ο συγγραφέας (Ransom Riggs) συνέλεξε και χρησιμοποίησε σαν οδηγό για να γράψει το βιβλίο. Πρόκειται για την ιστορία του Jacob Portman, ενός 16χρονου, που επισκέπτεται την Ουαλία για να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παππού του, ο οποίος έζησε σε ένα σπίτι (κάτι σαν ορφανοτροφείο) μαζί με παιδιά τα οποία όμως ήταν... παράξενα.. περίεργα.. Δεν αποκαλύπτω άλλα! Μια απίστευτη ιστορία, που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις, να κολλήσεις και να μην μπορείς να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου! Έγινε best seller και το γεγονός ότι σύντομα θα βγει και σε ταινία λέει πολλά! Κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τον τίτλο "Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά".


Τέλος, παρακολούθησα τον πρώτο κύκλο της σειράς Grimm:

Δεν ξέρω γιατί, αλλά φέτος το καλοκαίρι ήθελα περιπέτεια, όπως και με τα βιβλία πιο πάνω. Έτσι κόλλησα με την συγκεκριμένη σειρά η οποία μας διηγείται τη ζωή του ντετέκτιβ Nick Burkhardt, ο οποίος μαθαίνει πως είναι απόγονος των Grimms, ένα είδος φυλάκων από τα μυθολογικά τέρατα που οι κανονικοί άνθρωποι δεν μπορούν να δουν, τα Wesen. Τα επεισόδια ξεκινούν με τη φράση: "There once was a man who lived a life so strange, it had to be true. Only he could see what no one else can—the darkness inside...the real monster within...and he's the one who must stop them. This is his calling. This is his duty. This is the life of a Grimm." Υπέροχα σκηνικά, ιδιαίτερες μεταμορφώσεις και με story βασισμένο σε παραμύθια των αδερφών Γκριμ.
Πώς ήταν αλήθεια το δικό σου καλοκαίρι; Πού βρέθηκες και με τι κόλλησες περισσότερο;

Θα τα πούμε ξανά σύντομα! Μέχρι τότε, σε φιλώ γλυκά!


22 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η Σιφνος!
    Χαίρομαι που πέρασες όμορφα αν και έκανες το στομάχι μου να γουργουριζει αχχαχαχα
    Φιλια πολλά
    Καλή μας εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, άσε, κι εγώ κοιτάζω τη φωτό και αναπολώ.. τη νοστιμιά! Καλή εβδομάδα!! :)

      Διαγραφή
  2. Ωραία η Σί-φι-νος; (το λέω με έμφαση)
    Λοιπόν, αυτό το θριλεράκι με τα παιδιά πρέπει να το διαβάσω και να πάω να το δω κιόλας όταν βγει. Πάμε μαζί. Κι επίσης θα το ξαναπώ, τι όμορφες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάμε πάμε!! Μέσα στο 2015 βγαίνει!! Σ' ευχαριστώ τρελά κουκλί!! <3

      Διαγραφή
  3. Axx δεν έχω πάει ποτέ στην Σίφνο και θέλω να πάω πολύ!
    Μαγευτικές φωτογραφίες και τέλεια τα προιόντα που μας δείχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας θα ξετρελαθείς! Σ' ευχαριστώ πολύ Βίκυ μου!! :)

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/9/14, 11:58 μ.μ.

    Πολύ ωραίες φωτογραφίες!!! και πολύ ωραία τα προϊόντα που χρησιμοποίησες! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Grimm <3 <3 έχω δει και τους 3 κύκλους 2 φορές! Αναμένω τον τέταρτο! Η φωτογραφία που έχεις το φεγγάρι στο χέρι σου είναι φοβερή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πώρωση το Grimm απλά! Τον ήλιο έχω βρε, το φεγγάρι ήταν πέρα μακρυάαα!! :P Σ' ευχαριστώ πολύ!! :)

      Διαγραφή
  6. Τι κοκτέιλ είναι αυτά Κωνσταντίνα??
    Πήγα πέρσι Σίφνο και είναι φοβερό νησί! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ένα είναι σίγουρα μαργαρίτα φράουλα! Για το άλλο θα σε γελάσω!! Απίστευτο νησί, μαγεύτηκα!! :)

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφες φωτογραφίες και φυσικά προϊόντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aχ τέλεια! Νομίζω ότι βρήκα τα καινούρια μου βιβλίααα! xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα διαβάσεις, εάν σου αρέσουν η περιπέτεια και λίιιγο οι ιστορίες μυστηρίου/τρόμου, θα ξετρελαθείς! :)

      Διαγραφή
  9. δεν έχω πάει Σίφνο αλλά έχω ακούσει από όλους τα καλύτερα!! και όλοι περάσανε σούπερ!!! :) πολύ όμορφες εικόνες και τα καλλυντικά επίσης!! έχω αρκετά ίδια!!! :) τα βιβλία δεν τα γνωρίζω. ούτε και τη σειρά, όμως μου φαίνονται ενδιαφέροντα! καλό σου βράδυ!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Τα βιβλία είναι απίθανα, αν βρεις χρόνο ψάξ' τα στο internet!! :) Καλό βράδυ και σ' εσένα!!

      Διαγραφή
  10. Γεια και χαρά!
    Σιφνος, ομορφη, εχω να πάω χρονια.

    Εχω επισκεφτει ολες τις παραλίες που μου έγραψες στην Πάρο... πολύ ωραιες πράγματι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγεύτηκα!! Απλά!! Τότε πήγες σε όλα τα υπέροχα μέρη της Πάρου!! Πρέπει να ήταν τέλεια!! :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...