Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τι και γιατί?! | Στιγμές Οκτωβρίου-Νοεμβρίου '13!


Ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης, πέρασαν χωρίς να αφήσουν ιδιαίτερο ελεύθερο χρόνο. Είχα την ευκαιρία όμως να κάνω τρία ταξίδια, το ένα εκ των οποίων ήταν στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη γειτονική Τουρκία.

Προορισμός: Αδριανούπολη


Από πάνω αριστερά: 1,2 Αντικείμενα μιας άλλης εποχής, 3 Eski camii - το μικρότερο και παλαιότερο τζαμί της πόλης, 4,5,6 Σκεπαστή αγορά Αλή Πασά, 7 Μια βόλτα στο δάσος, 8 Ένα από τα πολλά συντριβάνια της πόλης, 9 Δίπλα στο τζάκι.

Δεν είχα την τύχη να επισκεφθώ ξανά την Τουρκία, και ένα οικογενειακό ταξίδι ήταν η αφορμή για να κάνω την αρχή. Επιβλητικά τζαμιά, μικρά ξύλινα σπιτάκια, από την εποχή που ακόμη κατοικούσαν εκεί Έλληνες, παζάρια, πικάντικα φαγητά και συντριβάνια, πολλά συντριβάνια! Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι μαθητές, που φορούσαν σχολικές στολές, και η τούρκικη λίρα, που μετά την υποτίμηση αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/3 του ενός ευρώ.

Περισσότερο χρησιμοποίησα:


Αγαπημένη μάσκαρα μέχρι τώρα είναι η The Falsies Feather look από Maybelline, αγαπημένο concealer για λάμψη το Ideal cover από Seventeen και αγαπημένο κραγιόν (από τη στιγμή που το πήρα το χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα) είναι το Mat 02 από τη σειρά των ματ κραγιόν Sephora που δυστυχώς καταργήθηκε (βγήκε μια νέα σειρά στη θέση αυτής, αλλά δεν την έχω τεστάρει ακόμη). Ένα από τα αγαπημένα μου βερνίκια νυχιών είναι το 616 Innocent green από L'oreal, στεγνώνει σε 2 λεπτά, γυαλίζει και έχει ένα μοναδικό καμπυλωτό πινελάκι. Το αγαπώ! Ακόμη χρησιμοποίησα το ρουζ RD 103 από Shiseido (δώρο με το Madame Figaro Οκτωβρίου), ένα πινελάκι για ρουζ από H&M, μια παλέτα (06 Roseberry) με δυο βελούδινες σκιές Estée Lauder και ένα lip balm (raspberry plum) από Bath & Body Works, με απίστευτη μυρωδιά και SPF15.


Εκτός από το άρωμα White musk από TBS, ανακάλυψα πολλούς νέους θησαυρούς! Συγκεκριμένα, δεν σταμάτησα να χρησιμοποιώ την κρέμα χεριών από τη νέα σειρά Purely pampering της Dove με βανίλια και shea butter, το βιολογικό διάλυμα πρόπολης (επίσης μια νέα κυκλοφορία) από Apivita, το νέο serum ενυδάτωσης Aquasource από Biotherm και το νεράκι καθαρισμού για λιπαρή επιδερμίδα από Bioderma.


Κόλλησα πάλι με τις βούλες στα νύχια, όπως και εδώ, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το αγαπημένο 616 από L'oreal.


Διάβασα το τελευταίο βιβλίο της Victoria Hislop, "Ο τελευταίος χορός". Περιέχει δέκα διηγήματα γεμάτα Ελλάδα, αλλά είναι κάτι διαφορετικό απ' όσα έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα από την συγκεκριμένη συγγραφέα. Τα διηγήματα αυτού του βιβλίου αν και έχουν κάποια πλοκή, αν και σκιαγραφούν μοναδικά τις πόλεις μα και την επαρχία της Ελλάδας, δεν παρασύρουν τον αναγνώστη να ταξιδέψει μέσα από τις σελίδες του.. Θα το χαρακτήριζα comme ci comme ça. Εσύ το έχεις διαβάσει;


Πώς ήταν για σένα οι μήνες που πέρασαν και με τι "κόλλησες" περισσότερο;

Θα τα πούμε ξανά σύντομα!
Μέχρι τότε σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι ο Δεκέμβρης να είναι υπέροχος και γιορτινός!

Όσο για μένα... περιμένω ανυπόμονα τα Χριστούγεννα!!


22 σχόλια:

  1. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου!
    Έχω πάει κι εγώ στην Τουρκία :) Ελπίζω να πέρασες ωραία εκεί!
    Είναι υπέροχο να ξεφεύγουμε,έστω και λίγο από την καθημερινότητα.
    Σχετικά με τα βιβλία,είχα-έχω "κολλήσει" με τον John Verdon(πιο συγκεκριμένα με το βιβλίο "σκέψου έναν αριθμό¨),


    Φιλιά...Εύα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ!! Ήταν υπέροχα!! Επιβάλλεται να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, αν όχι με ταξίδια ακόμη και με περιπάτους σε όμορφα μέρη!! Έχω διαβάσει καλές κριτικές γι' αυτό το βιβλίο!! Θα του ρίξω σίγουρα μια ματιά!! :)

      Διαγραφή
  2. Θα ήθελα κι εγώ κάποια στιγμή να επισκεφθώ την Κωνσταντινούπολη!!
    Πολύ ωραία και τα νυχάκια σου!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ θέλω να επισκεφθώ την Κωνσταντινούπολη!! Γενικά είναι ωραία τα ταξίδια γύρω απ' την Ελλάδα!! Και Ιταλία θα ήθελα!! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Βίκυ μου!! :)

      Διαγραφή
  3. Πολύ ομορφη εκδρομη
    και το μανικιούρ σου τέλειο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι, είναι όλα τόσο ωραία! Και οι φωτογραφίες που τράβηξες στην Τουρκία φοβερές. Έχω διαβάσει Το Νησί και ανυπομονώ για Χριστούγεννα!!! Φιλιά πολλά Κωνσταντίνα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Κοραλλία μου!! Κι εγώ διάβασα το νησί, και μου άρεσε τρελά, αλλά και η σειρά που είχε βασιστεί πάνω του υπέροχη! Από τα βιβλία της Hislop πάντως αυτό μου άρεσε λιγότερο. Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το raspberry plum το θέλω!!! Πολύ όμορφα όλα, τέλειες οι φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαριάννα μου!! Είναι υπέροχο!! Και μυρίζει και καταπληκτικά!! :)

      Διαγραφή
  6. Τέλεια! Έχω πάει Ανδριανούπολη και ήταν πολύ όμορφα & διαφορετικά!
    Θέλω να δοκιμάσω το βιολογικό διάλυμα πρόπολης από Apivita!!!
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ταξιδεύει στα περασμένα η Αδριανούπολη!! Θέλω να κάνω κι άλλα ταξίδια στην Τουρκία! Να το δοκιμάσεις το διάλυμα!! Είναι πολυχρηστικό και βλέπεις αποτέλεσμα! Φιλάκια!! :)

      Διαγραφή
  7. Χαίρομαι πολύ που πήγες Ανδριανούπολη και σου άρεσε! Εγώ έχω επισκεφτεί Κωνσταντινούπολη..αλλά σύντομα θα πάω και Ανδριανούπολη μιας και κατάγομαι από εκεί! Πολύ όμορφες φωτογραφίες! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Αλεξάνδρα μου!! Δεν γνώριζα πως έχεις ρίζες από Τουρκία!! Να πας, θα σου αρέσει, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοβγάλεις φωτογραφία, εσύ που έχεις και πάθος!! :) Θα 'θελα κι εγώ σύντομα να πάω Κωνσταντινούπολη!! :)

      Διαγραφή
    2. Βασικά έχω ρίζες από Μικρά Ασία όχι τουρκία..
      χαχχα οντως θα βγάλω πολλές φωτογραφίες όταν πάω!!

      Διαγραφή
    3. Γι' αυτό και η Θράκη ε? Και εγώ έχω ρίζες από Θράκη! Η προγιαγιά μου και ο προπάππους μου ήρθαν κι αυτοί από Μικρά Ασία! :)

      Διαγραφή
    4. Αντε! δεν το ήξερα!! :) Εγώ έχω και από Θράκη και από Μικρά Ασία, μια από τον πατέρα μου μία από την μητέρα μου! Κάνε ένα τέτοιο post και για τον Δεκέμβριο!!! :)

      Διαγραφή
    5. Χιχι!! Ναι!! Εγώ είμαι μισή νησιώτισσα (Πάρος-μπαμπάς) και μισή θρακιώτισσα (Διδυμότειχο-μαμά)!! Να τα πούμε από κοντά κάποια στιγμή αυτά!!! Έχει ενδιαφέρον!! Φυσικά και θα κάνω και για Δεκέμβρη!! Stay tuned, θα βάλω τα δυνατά μου!! :) :)

      Διαγραφή
  8. Τι ωραια που τα παρουσιασες , πολυ ομορφες φωτογραφιες ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να ήταν υπέροχο ταξίδι :) Θέλω πολύ να επισκεφτώ την Τουρκία!!
    Επίσης έχω ακριβώς το ίδιο βερνίκι νυχιών της L'oreal, τέλειο χρώμα ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ πολύ όμορφα!! Κι εγώ θέλω να ξαναπάω για να επισκεφθώ κι άλλες πόλεις!! Ναιιι, θεϊκό χρώμα το μανό, και στην αρχή δεν μου πολυάρεσε.. πάνω στα νύχια είναι απίστευτο! :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...