Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ℬόλτα.. σε μια κυψέλη! | Apivita


Ενθουσιασμό.. Αυτό ένιωσα, όταν η Apivita με κάλεσε στο καινούριο της σπίτι. Γιατί η Apivita είναι μια μεγάλη οικογένεια, που μας φέρθηκε τόσο φιλόξενα, καθώς μας άνοιξε τις πόρτες της και μας οδήγησε στη καρδιά της "κυψέλης", εκεί απ' όπου ξεκινούν όλα!

Αρχικά, τα βλέμματα έκλεψε το κτίριο. Λιτό αλλά και μοντέρνο, ιδιαίτερο και οικολογικό. Με λίγα λόγια ένα πράσινο κτίριο. Βρίσκεται στο Μαρκόπουλο, μέσα στη φύση, καθώς περιβάλλεται από πλήθος ελληνικών δέντρων και φυτών.



Ο σχεδιασμός του βασίστηκε στην κοινωνία των μελισσών, την κυψέλη.

Το στεγασμένο αίθριο στην περιοχή της εισόδου και το τετραώροφο υαλοστάσιο επιτρέπουν την ύπαρξη φυσικού φωτός σε όλο το κτίριο. Έτσι, τους χειμερινούς μήνες υπάρχει θέρμανση του κτιρίου ενώ τους θερινούς, φυσικός δροσισμός. 


Στο κεντρικό αίθριο δεσπόζει η ελιά, ένα δέντρο που προϋπήρχε στο οικόπεδο και επέστρεψε στη «φυσική» του θέση με την ολοκλήρωση του κτιρίου. Βρίσκεται εκεί ως σύμβολο γαλήνης, προστασίας και γονιμότητας. 


Ακόμη, έχει δημιουργηθεί και βοτανικός κήπος, με πολλά ελληνικά αρωματικά, φαρμακευτικά και ιπποκρατικά φυτά και βότανα.


Απέναντι από το κτίριο, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος διαδραστικής επαφής με την ελληνική βιοποικιλότητα. Περιλαμβάνει μελίσσια, ελαιόδεντρα και έναν μοναδικό λαβύρινθο από λεβάντες και δεντρολίβανα.


Είχαμε τη χαρά να περπατήσουμε σε αυτό τον ιδιαίτερο χώρο, να δούμε από κοντά τα μελίσσια και τη λειτουργία τους. Είχαμε ακόμη την τύχη να δούμε μια μέλισσα να γεννιέται, αλλά και να φτάσουμε στο κέντρο του λαβύρινθου, κάνοντας μια άκρως χαλαρωτική βόλτα!



Ξέρεις, η Apivita είναι όντως μια οικογένεια, που γεννήθηκε το 1979 από τον Νίκο και τη Νίκη Κουτσιανά, σε ένα φαρμακείο, όπου γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν. Τα πρώτα τους δημιουργήματα ήταν φυσικά προϊόντα που συνδύαζαν την πρόπολη, το μέλι, το βασιλικό πολτό και διάφορα φυσικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια.


Το όνομα «Apivita» σημαίνει ζωή της μέλισσας και προέρχεται από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή). Το λογότυπο είναι εμπνευσμένο από τις Μέλισσες των Μαλίων, ένα σπάνιο μινωικό κόσμημα του 18ου-17ου αιώνα π.Χ. Οι δυο μέλισσες μαζί σχηματίζουν μια ένωση, που συμβολίζει τη γονιμότητα και την αρμονία. Επίσης, περικλείονται από ένα ανοιχτό κύκλο που αναπαριστά τη λύρα του Απόλλωνα, και συμβολίζει την αφοσίωση, την αειφόρο ανάπτυξη και την πίστη στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.



Τέλος, μου κίνησαν το ενδιαφέρον κάποιες νέες κυκλοφορίες, και συγκεκριμένα η σειρά Propolis, που βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος φυσικά, αποτελεσματικά και ολιστικά, καθώς και τα βιολογικά βότανα.



Πέρα απ' τα όσα έμαθα για την Apivita, πήρα και ένα μάθημα ζωής. Όταν είσαι ευγνώμων για τα όσα έχεις, και μάθεις να λες ευχαριστώ και να το εννοείς, τότε θα πετύχεις σίγουρα πολλά, περισσότερα απ' όσα νομίζεις, στην πορεία του χρόνου. Όταν κάθεσαι, ζητάς κι όλο ζητάς, δεν είσαι ευχαριστημένος, τα θεωρείς όλα δεδομένα και δεν λες ποτέ ευχαριστώ, δεν θα γίνεις ποτέ πραγματικά ευτυχισμένος και δεν θα καταφέρεις να πετύχεις να φτάσεις τα όνειρά σου. Δεν είναι κακό να έχεις στόχους και να προσπαθείς για κάτι παραπάνω, αρκεί να μη ξεχνάς να λες ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ευχαριστώ πολύ Apivita για αυτό το ταξίδι στην κυψέλη σας! 

Θα τα πούμε ξανά σύντομα!

16 σχόλια:

  1. Αχχχχ τι τέλειο ποστ!!!!!!!!!!!!
    Πρέπει να ήταν μια μοναδική εμπειρεία!!Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να βρίσκομαι ανάμεσά σας!!
    Με μετέφερες όμως εκεί με τις εικόνες σου!
    φιλάκια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Βίκυ μου!!! Ήταν όντως πολύ όμορφα!!! Μακάρι να σε γνωρίσω από κοντά σε κάποιο επόμενο event!! :) Φιλάκιααα!!!

      Διαγραφή
  2. ΤΙ ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ!!! Απλά υπέροχη! Τέλειες φωτογραφίες, πρέπει να ήταν μοναδική εμπειρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαριάννα μου!!! <3 Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Ήταν πραγματικά υπέροχα!! :)

      Διαγραφή
  3. Τί όμορφο ποστ!
    Στο επόμενο event θα κοιτάξω να είμαι εντός πόλης οπωσδήποτε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!! Χιχι!! Ναιιι!! Θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω σε επόμενο event!! :)

      Διαγραφή
  4. Τέλεια ανάρτηση!!!
    Φαίνεται ότι περάσατε πολύ ωραία!
    :)

    Φιλιά,Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Εύα!! Ήταν πολύ πολύ όμορφα!! Φιλάκια!! :)

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλές οι εγκαταστάσεις και είσαι τόσο γλυκιά στη φωτογραφία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο post και φανταστική περιγραφή Ντίνα μου! :) :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ' ευχαριστώ πολύ πολύ Ιωάννα μου!! Τα περάσαμε πολύ ωραία!! Χάρηκα πολύ που σε είδα!! :)

      Διαγραφή
  7. μα τι ωραιος χωρος!!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπεροχη αναρτηση και φωτογραφιες, πραγματικα ειναι παρα πολυ καλη η apivita, τι γλυκια που εισαι στην φωτογραφια ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...