Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Τι και γιατί?! | Στιγμές Αυγούστου '13!

Με λίγα λόγια τι δοκίμασα-έμαθα-άκουσα-είδα-μου άρεσε-δεν μου άρεσε μέσα στον μήνα που πέρασε και γιατί! Η ιδέα γι' αυτή την post-αλυσίδα ήρθε από τα "αγαπημένα του μήνα", που διαβάζω συχνά, αλλά θέλοντας να χωρέσω σε ένα post όλα όσα συνέβησαν, προέκυψε το "τι και γιατί" !

Αύγουστος.. Αν και είναι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, είναι ο πιο αγαπημένος, ο πιο υπέροχος και ο πιο ξέγνοιαστος, για μένα! Είναι και τα γενέθλιά μου τον Αύγουστο, ένας λόγος παραπάνω για να τον περιμένω ανυπόμονα κάθε καλοκαίρι!

Πήγα στην πανέμορφη Πάρο, όπως και κάθε χρόνο τον Αύγουστο, και θεωρώ πως είναι ο ιδανικότερος μήνας για να την επισκεφθεί κανείς, κυρίως λόγω των εκδηλώσεων! Τον Δεκαπενταύγουστο, γίνεται χαμός στην Παροικιά, το λιμάνι, όπου γιορτάζει η εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής. Στις 17 του μήνα, πραγματοποιείται στις Λεύκες η γιορτή του Καράβολα (καραβόλια είναι τα σαλιγκάρια) και τέλος, στις 24 του μήνα στη Νάουσα, γιορτάζονται τα Εννιάμερα της Παναγίας, όπου γίνεται αναπαράσταση της λεηλασίας της περιοχής από πειρατές (όλοι οι δρόμοι γεμίζουν από νησιώτες και νησιώτισσες με ενδυμασίες εποχής, ενώ καταφθάνουν καΐκια με κουρσάρους και πειρατές -με επικεφαλή τον πειρατή Μπαρμπαρόσα- που λεηλατούν την περιοχή και ο ουρανός φωτίζεται απ' τα βεγγαλικά).

Φωτογραφίες από πάνω αριστερά : 1η & 6η - Το λιμάνι στο Πίσω Λιβάδι, 3η - Σοκάκι στον Πρόδρομο, 4η - Παραλία Μώλος (μόνο με άμμο!), 5η - Ο μύλος στο λιμάνι της Παροικιάς.

Περισσότερο κόλλησα :

Foundation Studio sculpt με SPF 15 (NW20) - Mac, Ρουζ Blush me (no 6) - Sephora, Κραγιόν Color sensational (914 Vibrant Mandarin) - Maybelline, Mascara Rocket - Maybelline, Style & Care διάφανο gel - Lavera, Βερνίκι νυχιών 1 seconde (25 melon) - Bourjois, Βερνίκι νυχιών (867 Re-fresh mint) - China Glaze.

Ενυδατική κρέμα ημέρας Hydrance optimale με SPF 20 (σύντομα review) - Avene, Feet scrub Down'n Dirty - Get fresh, Αντηλιακό Suncare SPF 30 - Apivita, Αφρός καθαρισμού για πρόσωπο και μάτια - Apivita, Body lotion καρπούζι - The Body Shop

Έβαλα μέχρι και την τελευταία σταγόνα από :

After sun - ApivitaGel κατά της κυτταρίτιδας - Nivea, Αφρόλουτρο Sugar - Kings & Queens, Leave in conditioner BC - Schwarzkopf.

Παρακολούθησα και τους 2 κύκλους της αγγλικής σειράς Call the midwife.


Πρόκειται για μια σειρά του BBC, με θέμα τη ζωή μιας μαίας, που ξεκινά να εργάζεται σε μια φτωχική γειτονιά του ανατολικού Λονδίνου, τη δεκαετία του '50, ακριβώς μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σειρά βασίστηκε στο ομότιτλο διήγημα της Jennifer Worth, ενώ ο πρώτος κύκλος παιζόταν το χειμώνα που μας πέρασε από την ΕΡΤ με τίτλο "Επειγόντως τη μαμμή". Μου άρεσε πάρα πολύ και η πλοκή και το θέμα, αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία (πρόκειται για μια απ΄ τις μεγαλύτερες επιτυχίες του BBC την τελευταία δεκαετία)! Περιμένω πώς και πώς τον τρίτο και τελευταίο κύκλο! 









Διάβασα το βιβλίο "Οι γυναίκες του Αυγούστου" της Ζωής Μπελούκα, ένα γλυκό μυθιστόρημα που με συντρόφεψε στην παραλία, και έλυσα πολλά πολλά Sudoku, από το βιβλίο "Sudoku" του Will Shortz.


Εσύ πού πέρασες τον Αύγουστο και με τι κόλλησες περισσότερο το μήνα που μας πέρασε;

Θα τα πούμε ξανά σύντομα!
Μέχρι τότε.. σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι -αν και αρκετά καθυστερημένα- Καλό Μήνα!
Γεμάτο όνειρα, δύναμη και όμορφη διάθεση!




12 σχόλια:

  1. πολύ όμορφες φωτο!!! Αγαπώ την Πάρο, εγω βρέθηκα στην Νάξο και κολλησα με το apivita lip care propolis!!! φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύυυ!! Υπέροχη και η Νάξος!! Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά σίγουρα θέλω στο μέλλον!! Φιλάκια!! :)

      Διαγραφή
  2. Το after sun της Apivita είναι τέλειο συμφωνώ!
    Τι ωραίες φωτογραφίες! Α! και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου !!

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειο και απίστευτα ενυδατικό!! Σ' ευχαριστώ πολύυυ πολύυυ!!! :)

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφες εικόνες!Είσαι από την Πάρο???
    Εχω να πάω αρκετά χρόνια..αλλά εχω υπέροχες αναμνήσεις..πχ,τους λουκουμάδες με μερέντα και παγωτό!!χιιχιχ
    Πολύ όμορφα και τα καλλυντικά σου..λατρεύω Maybelline kai China glaze!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύυυ!! Ναι ναι από Πάρο είμαι!! Τι μου θύμησες!! Τους λουκουμάδες στη Νάουσα!! Κορυφαίοι, και φέτος κρίμα, δεν τους τίμησα!! :P

      Διαγραφή
  4. Υπεροχες φωτογραφιες, τι ομορφη παραλια!!! Ομορφα προιοντα και αγαπημενα γενικως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω την Πάρο. Εχω και εγώ στα πρόχειρα κάτι φωτογραφίες που περιμένουν να ανέβουν. Υπέροχο ποστ, άλλωστε στο είχα πει κ στο 1ο τέτοια ποστς είναι μοναδικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ περιμένω με ανυπομονησία να τις δω!! :) Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια Εύη μου!! Μου φτιάχνεις τη διάθεση!!

      Διαγραφή
  6. πανέμορφο ποστ!!!!φέτος πήγα διακοπές στο εξωτερικό,και βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες καταλαβαίνω πόσο πολύ μου έλειψε η Ελλάδα!!!!!!Πάρο δεν έχω πάει,αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύυυ!! Δεν θα πω το κλασικό "να πας, να πας", γιατί θεωρώ πως κάθε μέρος της Ελλάδας είναι μαγικό, αλλά με καλή παρέα να 'σαι, και το εξωτερικό μούρλια είναι!! Αλήθεια που πήγες?? :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...